טעה ונטל ידיו לפני הקידוש

בשבת בבוקר היה לי בלבול עשיתי קודם נטילת ידיים
אז עשיתי קידוש ואחרי זה בירכתי על המוציא
עשיתי בסדר או שהייתי ליטול שוב?

תשובה:

שלום רב

זה בסדר גמור, יש ראשונים שסוברים שכך יש לעשות לכתחילה, וכך היה מנהג הרבה קהילות באשכנז, הקידוש אינו הפסק משום שהוא צורך הסעודה, אמת שמנהגנו היום לא כך, ונוטלים ידים אחרי הקידוש.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רעא סעי' יב שהביא את שתי השיטות, בשו"ע שם כתב שבזה שנטל ידיו גילה דעתו שהלחם חשוב בעיניו יותר מהיין ויקדש עליו, אולם במקרה שלך שזה היה טעות זה לא שייך, וראה בכף החיים שם ס"ק עז שהמנהג אינו כשו"ע וגם במקרה כזה מקדשים על היין ומיד אחר כך מברכים המוציא.