הושענא רבה- מה אני יכולה לעשות? ולשנות?

שלום,
מה בעצם אני צריכה לעשות ביום הזה-הושענה רבה??
אם ח"ו נגזרו עליי גזרות לא טובות אני יכולה לשנות את הדין ביום אחד? איך?
זה נשמע הזוי..ואם כן, אז מה הדרך הכי טובה
לשנות גזר דין ?קשה לי לשבת כמה שעות רצופות
ולקרוא את ספר התהילים כמו שהבנתי שנוהגים לעשות…
האם גם כשאני קוראת כמה פרקים זה נחשב?
אני ממש רוצה לנצל את היום הזה אבל לא בדיוק יודעת איך..
הגברים לומדים תורה-אשריהם.. אין כמו מעלת התורה להגן על האדם!!
אבל מה אני בתור נערה צריכה לעשות ביום הזה?? אני ממש אשמח אם מישהו יכוון אותי..
אני יכולה לזכות לשנה טובה גם אם ( לדוגמא : ) כל חודש אלול ועד עכשיו אני כעסתי המוןן. קנאתי המוןןן. לא כיבדתי הורים וכו…
יש לי סיכוי לשנה טובה בלי שום אירועים כואבים ומצערים???
יש סיכוי לשנה טובה ושמחה באמתתת??
יש לי סיכוי??
אם כן אני אשמח לשמועע…

תשובה:

שלום רב

המילים "יש לי סיכוי" קצת מייאשות… אין ספק שיש סיכוי, בעזרת ה' תהיה לך שנה ומבורכת! אלא שאכן נדרשת מאיתנו עבודה, אם את חושבת שיש לך חולשה בענין של כעס או כיבוד הורים, קבלי איזו קבלה טובה בענין זה. למשל, אם את יודעת על אירוע מסויים בודד שמכעיס אותך, או זמן מסויים שאת נכשלת בו הרבה פעמים בכעס, קבלי על עצמך בלי נדר לטפל באותו זמן או אירוע מסויים, אין לקבל קבלה כללית וקשה מידי, אלא רק למשל להכנס הביתה מבית הספר עם חיוך נעים, או ללכת לישון בלי לכעוס על האחות לפני השינה, וכיוצא בזה. וכך, כשאנחנו מראים לבורא עולם שיש לנו רצון להתקדם במשהו ואנחנו בדרך העולה, מהווה הדבר זכות גדולה עבורינו בדין, שביכולתה להפוך הכל לטובה ולברכה בעזרת ה'.

שנה טובה ומבורכת.