טעה בהפרשת מעשר ראשון

מי שהפריש תרומות ומעשרות מאתרוגי טבל, וטעה ואמר אותו אחד ממאה שיש כאן (עם חלק התומה גדולה) ובמקום לומר ועוד ט' חלקים בצפונו של אתרוג מסויים אמר "ועוד אתרוג זה" ונמצא שריבה במעשר כי ייחד את כל האתרוג, האם עלתה לו ההפרשה בדיעבד. ואם לא מה יעשה

תשובה:

שלום רב

ודאי יש להפריש שוב, שהרי הוא לא הפריש תרומת מעשר. הוא הפריש רק אחד ממאה שזו תרומה ולא את היותר מאחד ממאה, שזה מה שבעצם הלוי אמור להביא לכהן מתוך המעשר שלו. כמו כן לא הבנתי למה התשעה חלקים הם בצפונו של אתרוג מסויים? יש לומר את הנוסח מדוייק מתוך הסידור, וראה עוד כאן בהרחבה.