אני ספרדיה או אשכנזיה?

שלום כבוד הרב!
אני התחנכתי בבית ספר ספרדי וכיום אני מתפללת בנוסח עדות המזרח ונמצאת בסמינר ספרדי. אימי נוהגת כאשכנזיה וכך גם בעלה(הוא לא אבא שלי) לפני הגירושים של הורי הביולוגים היו נהוגים בבית מנהגים אשכנזיים.
שאלתי היא: איך עלי לנהוג בבית ובכללי כספרדיה או כאשכנזיה? להקפיד לא לאכול קטניות בפסח או לא? לצחצח שיניים בשבת לפי הספרדים או להימנע לפי האשכנזים? וכו' (לפי העדה הביולוגית שלי אני חצי ספרדיה וחצי אשכנזיה)
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

אם אביך הוא אשכנזי אין כל הגיון לנהוג כספרדיה, בפרט שבבית נוהגים כמנהגי האשכנזים. אם אביך ספרדי, יש לדון בענין, שכן את גרה אצל אמך שהיא נוהגת במנהגי אזכנז כך שזהו הוא מנהג המקום בו את גרה, ולדעת הרבה פוסקים מנהג המקום היום נקבע לפי המנהג בבית [ולכן אשה נוהגת כמנהגי בעלה], מאידך, את לא לגמרי שם, ובסמינר נוהגים מנהגי ספרד, לכן נראה שאם אביך ספרדי וזה נוח לך יותר את יכולה לנהוג במנהגי ספרד, בפרט שלגבי נערה שעתידה בעז"ה להנשא יש שהורו שמנהגי המקום לא כל כך קובעים, כיון שהיא עתידה לקבל את מנהגי בעלה.

מקורות:

הרחבה בענין זה ראה כאן.