נכנסה להיריון מבחור רווק ועכשיו אינו רוצה להתחתן

אני אישה גרושה עם 3 ילדים יצאתי עם בחור רווק כשנתיים ונכנסתי להריון , כיום הילדה בת שנה ואין לי קשר לבנזוג למעט דברים חיוניים עבור הילדה . אני מאוד אוהבת אותו ויודעת שהוא מתרחק ממני בגלל הדת הוא כרגע בתהליך תשובה חזק, רציתי לדעת מהם הדינים והעונשים על ילד מחוץ לנישואין ואם הוא יודע זאת אז למה לא מציע לי נישואין הרי יש בנינו אהבה גדולה
למה הוא הולך נגד השם יתברך אם הוא כול כך מבין את המשמעות

תשובה:

שלום רב,

ילד מחוץ נישואין הוא ילד כשר לגמרי, אין עליו דינים מיוחדים וכמובן שלא עונשים חלילה. (כל עוד את יודעת מיהו אביו והוא אדם כשר – אינו ממזר חלילה וכד').

הסיבה שהוא לא מציע לך נישואין כנראה שמורה עימו, לי אין מושג מדוע. הוא לא הולך נגד השם יתברך, כי זכותו להחליט עם מי להתחתן. לדעתי, יש לכם כבר ילדה משותפת. תפתחי איתו את הנושא האם הוא רוצה או לא, ואם לא מדוע. ואם זה יועיל, מה טוב, (אבל כמובן להתחתן מיד, ולא להמתין ולעשות בנתיים עוד עבירות!!). ואם לא, ולפחות תדעי היכן את עומדת.

שיהיה לך הרבה הצלחה וכתיבה חתימה טובה.