חומש בפדיון מעשר שני לשותפים

הלכות מע"ש בר"מ פ"ה הלכה י"א, כתב "שני אחין או שני שותפין פודין זה לזה מעשר שני כדי שלא יוסיף חומש".
ומאי "פודין זה לזה", את הפירות של שותפותם (ששניהם שותפים בפירות הנפדים), או פירות של השותף בלבד?
בדרך אמונה כתב על שני אחים "אף שמשותפין יחד", ונראה מכאן שכוונתו שמשותפים בפירות יחד, אבל עדיין יש לי ספק, אולי משותפין יחד בעסקים אחרים, והפירות של אחד השותפים ולא של שניהם יחד?
תודה

תשובה:

שלום רב

הכוונה באופן שהם שותפים בפירות, הנושא הזה נדון ברמב"ם עצמו מעשר שני פרק ה הל' יא, שם כתב שאשה שהכניסה לבעלה מעשר שני, כיון שאין לו בו חלק ולפי שהוא ממון גבוה, אינו חייב חומש על פדיונו, אף שהוא משותף בכל שאר נכסיה. כמובן, שותפים שחלקו כבר אינם שותפים לענין זה, ולאחר החלוקה אחד יכול לפדות לשני בלי חומש.