השבת אבידה בתו קניה וכסף מזומן

שלום מצאתי כרטיס מסעדות עם שם לידו כרטיס רב תו עם סכום ושטר מזומן חיפשתי באיזור המציאה למי זה שייך ולא מצאתי פרסמתי ברשתות חברתיות שנמצאה אבידה אך לא נעניתי מה עליי לעשות?

תשובה:

שלום רב,

אם הכל היה בתוך ארנק או מעטפה (גם אם נפלו מהארנק אבל ניכר שהיו בתוך הארנק), עליך לנסות להגיש את הבעלים לפי השם באתר B144 וכדו'. אם לא תשיג את הבעלים, אתה יכול להשתמש בתו קניה ובכרטיס המסעדות ולרשום בפנקס שאתה חייב סכום זה לפלוני שאיבד את שלושת הפריטים ולשמור עד שיבוא אליהו הנביא. עם כסף המזומן אסור להשתמש.

אם הכל לא היה בתוך ארנק או מעטפה, גם אם הם היו אחד ליד השני. אתה לא חייב להחזיר לבעלים. אתה יכול להשתמש עם המזומן, ולגבי תו הקניה וכרטיס המסעדות תבקש את רשות החנות שאתה רוצה להשתמש בתו שמצאת.

מקורות:

כדי שהשם או צירוף דברי הערך ייחשבו כסימן, יש צורך שיהיו ביחד ולא ייפרדו, עיין נתיבות חידושים סי' סה ס"ק כב. אבל, אם ניכר שהיו בארנק ונפלו, הרי זה נחשב שדבר שיש בו סימן. עיין שו"ע חו"מ סי' רסב סעיף יט.