ביקור באתרים פתוחים בשבת

האם אפשר ללכת לגן חיות התנכי עם הילדים
זהו מקום מחלל שבת

תשובה:

שלום רב,

אתה יכול ללכת לגן החיות. כלל הציבור החרדי מבקר בגן החיות והכלל הוא כך: אם יש שני מקומות האחד פתוח בשבת והשני לא, יש עדיפות ללכת לשומר שבת. אולם אותם המקומות שאין להם תחליף (בסגנון ובזמינות), לא ניתן לאסור ללכת בימות החול, ואין בכך איסור של מסייע לדבר עבירה כיון שהמקום ממומן על ידי המדינה וגם אם לא נבקר שם הוא לא יסגר. מסיבה זו המוני חרדים פוקדים את המקום משך כל השבוע. כמובן שהמחמיר על עצמו וחרד לקדושת השבת תבוא עליו הברכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    האם מותר לקנות מוצרי מזון , היגיינה , חומרי ניקוי וכדומה בסופר שאינו שומר שבת ? ברור שאת כל הקניות שלי אני עושה בסופרים שומרי שבת ורוב הקניות בכלל ברשתות חרדיות. אך לפעמים כשהוריי הולכים ביום חול לסופר מחלל שבת , אני יכולה ללכת איתם ולקנות מוצרים לעצמי ?
    מותר לי בכלל להיכנס למקום מחלל שבת ?
    יש לציין שאני חרדית לדבר השם וחשוב לי לדעת האם לכל הדעות המחמירות זה מותר או לא ?
    תודה.