תשובה על שיחות אינטימיות עם אישה

האם יש תיקון לאיש על אהבת אשה פנויה ללא מגע וכד' ח"ו
אלא הרהורי עבירה הרהורי אהבה דיבורים של אהבה וכו' וכו' קרבה לגוף אבל ללא נגיעה של ממש ח"ו והאם יש עבירה בזה

תשובה:

שלום רב,

בודאי שיש בזה איסור. ראה בדברי הרמב"ם (פרק כא מאיסורי ביאה הלכה א'): "ואסור לאדם לקרוץ בידיו וברגליו או לרמוז בעיניו לאחת מן העריות או לשחוק עמה או להקל ראש ואפילו להריח בשמים שעליה או להביט ביפיה אסור, ומכין למתכוין לדבר זה מכת מרדות, והמסתכל אפילו באצבע קטנה של אשה ונתכוון להנות כמי שנסתכל במקום התורף ואפילו לשמוע קול הערוה או לראות שערה אסור". ראה עוד כאן וכאן על איסור הסתכלות ואיסור הרהורי עבירה. לכן חייבים לעשות תשובה על כך הכוללת חרטה עמוקה וקבלה לעתיד שדבר כזה לא יישנה.