לשון הרע על רופא

בתי נולדה עם מום מולד נדיר רציני הדורש תיקון. בארץ אין כמעט ניסיון בתחום. קופ"ח מסכימה לשלם לנו רק חלק מזערי מהניתוח בחו"ל ואנו במו"מ אתם לקבל מימון מלא בחו"ל. ידוע לנו ממקור ראשון שהמנתח בארץ גרם לנזק משמעותי בניתוח אצל שני ילדים לפני כמה שנים. האם מותר לנו לספר זאת לקופ"ח כדי להוכיח את חוסר הניסיון בארץ?

תשובה:

שבוע טוב,

אם אכן  ביררתם שאכן כך היה וזה מידע שיכול להשפיע על קופת החולים שתאשר לכם ניתוח בחו"ל מותר לכם לספר להם. לשון הרע זה נחשב לתועלת ומאחר שודאי אין לכם כוונה רעה על הרופא, אלא רק לטובת הבת שלכם, נכון שאין זה אשמת הרופא אלא ככל הנראה חוסר ניסיונו גרם לכך, ולא ניתן להאשים אותו בכך, ובכל אופן, את זה בודאי שאינכם יודעים. בכל זאת זה נחשב לתועלת משום שההגדרה בלשון הרע לתועלת שיש בה תועלת ואין כוונת המספר להנאה בכך שהוא מספר לשון הרע על חברו. ראה עוד בחפץ חיים כלל י'.

שיהיה רפואה שלמה ובהצלחה