מניעת היריון לאחר הבן הראשון

שלום.
רציתי לשאול.אני בת 30. נשואה שנתיים וחצי וילדתי במזל טוב בן לפני חודש וחצי.
שלושה חודשים אחרי החתונה הריתי אך ההריון לא התפתח..ו בחודש שני עברתי הפלה.
רק כעבור שנה וחצי הריתי שוב..וב"ה ילדתי.
כרגע אני מסתפקת האם כדאי להשתמש באמצעי מניעה?כיון שמאוד קשה לי לחשוב על הריון נוסף וכמובן לידה..במיוחד מכיוון שאני רוצה לטפל בתינוק ו להעניק לו כמה שיותר…וההריון מחליש ומטיש אותי.
מצד שני אני כבר חגגתי 30 ואני רוצה מאוד ילדים נוספים…
ועוד רציתי לציין שאני מניקה הנקה מלאה האם ניתן להסתמך על כך?לפחות לשנה הקרובה?
אשמח לקבל מענה בקרוב..
תודה רבה רבה..

תשובה:

שלום רב,

קשה לסמוך על כך לפני שבעלך קיים את חיובו : מצוות פריה ורביה. רוב הנשים אינן נכנסות להיריון במהלך ההנקה בפרט אם זו הנקה מלאה, אם תרצי תסמכי על זה. ואם בכל זאת יווצר היריון נוסף ובדאי בסופו של יום תשמחי ממנו… אבל להתיר למנוע לפני מצוות פריה ורביה וסיטואציה הזו שאין משהו מיוחד, זה קשה.

רוב נחת והרבה הצלחה