בישול לצורך אוכל נפש ביום טוב

שלום. הודה אים תוכלו להסביר לי מה זה אומר מלאכת אוכל נפש שמותר לעשות ביום טוב ומכשירי אוכל נפש . ומזה אומר שלא היה אפשאר לעשותם מאתמול. פשוט אין כרגע אדם לידי שיכול להסביר לי הודה מאוד אים תוכלו להסביר לי

תשובה:

שלום רב

אוכל נפש הכוונה בישול מוצרי מזון לסעודה, שהוא דבר שמותר לעשות לצורך יום טוב. מכשירי אוכל נפש, הוא תיקון כלי הבישול, שיפוד וכדומה, שזה אסור. אפשר לעשותו מאתמול, הכוונה שלא התירו לצורך אוכל נפש אלא דברים שיש בהם שבח יותר כשהם טריים, לא דומה תבשיל שהתבשל היום לתבשיל שהתבשל אתמול, אפילו היום בעידן המקררים, אבל תבלין שלא פג טעמו, אין ענין לטחון אותו דוקא ביום טוב, ולכן אסור לעשות זאת ביום טוב עצמו.

יום טוב.