עד מתי ניתן לעשות קידוש והבדלה?

עד מתי אפשר לעשות קידוש והבדלה

האם מותר לאכול או לשתות לפני הקידוש והבדלה

תשובה:

שלום רב

קידוש של ליל שבת מעיקר הדין זמנו בליל שבת… אולם מי שנאנס ולא קידש בליל שבת, מקדש ביום לפני הסעודה. נמצא שזמנו כל השבת, ראה שו"ע סי' רעא סעי' ח, וראה שם שביום לא אומר ויכולו. הבדלה זמנה במוצאי שבת, אולם מי שלא הבדיל במוצאי שבת יכול להבדיל עד יום שלישי בשקיעת החמה.

אסור לאכול ולשתות לפני קידוש, לגבי הבדלה, אכילה ושתייה חשובה אסורה, שתיית מים מותרת. ראה שו"ע סי' רעא סעי' ד, ובסי' רצו סעי' ג, ובסי' רצט סעי' א ו'.