קידוש ע"י אדם שמחלל שבת בפרהסיא

שלום

אדם ששומע קידוש מאדם שמחלל שבת בפרהסיא ולכן אומר איתו מילה במילה את הקידוש, האם חובה עליו גם לטעום מכוס הקידוש? כמה צריך לשתות?

תודה

תשובה:

שלום רב,

אם האיש שאומר את הקידוש בקול הוא אדם שאינו יכול להוציא אחרים ידי חובה, יש כאן בעיה אמיתית, כי יין כזה שנוגע בו ושותה ממנו אדם שמחלל שבת בפרהסיא הוא יין נסך שאסור לשתות ממנו ואסור לקדש עליו. במקרה כזה או שיעשה קידוש על כוס נפרדת או אם אי אפשר מחמת העלבון וכו', יקדש על חלות.