מה עושים בפורים?

בסד
שבוע מבורך
מהן כל המצוות שחייב יהודי לקיים בחג הפורים ? ובשושן פורים ?

תשובה:

שלום רב,

בפורים ישנם ארבעה מצוות. קריאת המגילה, מתנות לאביונים, משלוח מנות איש לרעהו, וסעודת פורים.

פורים שמח

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בסד
    שלום רב
    לכמה אביונים יש לתת מתנות וכמה צריך לתת ? מה הסכום המינימלי ?
    ולמי יש לתת משלוח מנות וכמה משלוחי מנות לתת ? מה חייב להיות במשלוח מנות ?
    תודה.

  2. מתנות לאביונים יש לתת שתי מתנות לשני אביונים. מעיקר הדין מספיק סכום מועט, אולם הוראת הגרי"ש אלישיב לתת לפי כבודו של הנותן, ואדם שיש לו הכנסות לא יפחת מ50 ₪ לאביון כפול שנים, אדם שהכנסותיו מועטות יתן 10 ₪ לכל אביון. משלוח מנות מספיק לתת לאדם אחד, וצריך שיהיו בו שתי מנות שראויות לאכילה, שני סוגי מאכל או מאכל ומשקה. אין לתת אבקת קפה וכדומה שאינה ראויה למאכל באופן מידי אלא מאכלים ממש, עוגיות וכדומה שוקולד, והכי מהודר אוכל מוכן שניתן להנות ממנו בסעודה, אם זה אפשרי.

  3. א. כן. ב. יש לעשות זאת בחג, או לתת לקופות הצדקה המיוחדות שמבטיחות לתת בשליחותך בחג, כמו קופת העיר בני ברק או ועד הרבנים לעניני צדקה וכיוצא בזה. העיקר שהכסף יבוא לעני בפורים ולא קודם ובטח לא אחר כך…

  4. בס"ד
    אדם שאינו עובד , מקבל קצבת נכות , כמה צריך לתת לכל אביון ? מה הסכום שאדם ממוצע נותן ?
    והאם יש לקיים שמיעת מגילה , מתנות לאביונים ומשלוח מנות בחג הפורים ביום הראשון או בשושן פורים ?

  5. עשרה שקלים לכל עני [צריך שני עניים] זה קיום בהידור לאדם זה. כיון שאת גרה למיטב זכרוני באיזור זכרון יעקב ולא בירושלים, הפורים אצלך הוא ביום ראשון, לא בשושן פורים.