לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ברכת לבנה לספרדי לפני ז' יום מהמולד

ספרדי המתפלל בקהל תימנים אשר נוהגים לברך ברכת לבנה החל מג' בחודש ראוי שיברך איתם לפני ז' בחודש או עדיף לו ללכת לבית כנסת אחר (אשר נמצא לידו,ואין בכך טרחה אך הוא נמנע מלברך עם הציבור הרגיל להם) ולברך איתם החל מז' בחודש שכן רוב הספרדים והקבלה נוהגים לברך אחרי ז' בחודש?

תשובה:

שלום רב

ודאי אין לספרדי לשנות ממנהג אבותיו ולברך על הלבנה לפני עבור ז' יום מהמולד, אולם אין איסור להתפלל ערבית עם בני העדה התימנית ולא נראה שיש חשש של לא תתגודדו בכך שהוא הולך לביתו לאחר התפילה בלא לומר עמהם ברכת הלבנה.

ידוע שכיום בארץ ישראל שיש ריבוי קהילות לא חששו כל כך לאיסור זה, בודאי לא בדבר שאינו ניכר לעין כל, וגם כאן בכך שאתה הולך הביתה בזמן שהם יוצאים ומתארגנים לברכת הלבנה לא ניכר שינוי מנהגם בפניהם.

מקורות:

על איסור לאתתגודדו בזמנינו ראה כאן וכאן בהרחבה