האם יש נשמה יתירה בלי טבילה במקווה?

שלום רב
האם נכון הדבר: שכשאדם לא טובל במקווה בערב שבת אין לו תוספת נשמה( נשמה יתירה)
או זה דברים שטויות?
נא לתת לי מקורות אם אפשר לכם.

תשובה:

שלום רב

בשער הכוונות דף סב ע"א כתב האר"י שנשמה יתירה ניכרת באדם במצחו לאחר הטבילה בערב שבת, ומקור בזוהר פ' תרומה. אגב על פי האר"י יש טבילה כזו גם בשבת בבוקר כיון שקדושת היום גבוהה משל הלילה. שאלתי שאלה זו לפני אחד מגדולי המקובלים, והשיב לי, שודאי לא היתה כוונת האר"י בהנהגותיו לכל אדם ואדם ושלולי קיום הנהגותיו אין תופת שבת וקדושת השבת אינה חלה על האדם, שהרי הדברים אינם מסורים לכל נפש. והראיה, שהרי הטבילה על פי האר"י היא רק תנאי לקבלת הענינים האלו, אבל העיקר הוא בכוונות הקדושות שעושים בעת אמירת בואי כלה, השכיבנו, וברכו, וכוונות אלו הרי מסורות ליחידים בדור, ומאז ומתמיד היו נמסרים מפה לאוזן רק לגדולי ישראל, וכך גם בתפילה בבוקר. וכי יתכן שרוב ככל עם ישראל לא יזכו ולא יוכלו לזכות לאותה נשמה יתירה בשלימות כיון שאינם יודעים לכוין ולא בקיאים בתהלוכות שמים. ובהכרח זוכים להכל אלא שיש תוספת מעלות ודרגות בקיום ענינים אלו, וכל המרבה ומוסיף הרי זה משובח. ואכן הטבילה התקבלה בכל תפוצות ישראל וראוי מאוד להקפיד בה.

שנזכה לכל הישועות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב ,
    האם זה תופס גם בטבילה לפני חצות היום של ערב שבת? (לי יותר נוח לטבול בשחרית. המקווה נקי..)
    (קראתי פעם ששמו"ת מעלתו דוקא כשקוראים אחרי חצות)
    תודה