אמירה לגוי – הנאה ממעשה שבת של גוי

הרב, שאלה קטנה.

גוי של שבת זה המצאה שההמון המציא נכון? ככה אמר הרב אלון אבידר שליט"א הוא גם דיין. אבל אני זכור ששמעתי את הרב יצחק יוסף מדבר על גוי שבת..והוא לא העיר עליו שהוא לא בסדר..אז מה האמת?

תשובה:

שלום רב

גוי של שבת זה לא המצאה, זה דבר אמיתי, אבל יש בענין זה טעות גדולה, שכן מלבד איסור אמירה לגוי יש איסור הנאה ממעשה שבת של גוי, ולכן בהרבה מאוד מקרים גם כשהגוי עושה את המעשה ללא כל אמירה מצד היהודי הדבר אסור! וכנראה שלזה התכוין הרב אבידר. בכל מקרה שמשתמשים בגוי בשבת חובה לברר אצל רב מוסמך האם המקרה הזה תואם להלכה. יש חילוק בין מניעת צער כמו כיבוי אור, לתוספת הנאה כמו הדלקת אור וכו'.

בהצלחה רבה