האמא עשתה צוואה שונה מאשר האבא

שלום,

אבא נפטר ונתן לבן אחד את כל הממון כבן ממשיך. אחרי תקופה מסוימת בא הבן הקטן לאמא ורוצה גם מהירושה. אמא אומרת קח את החצי שלי. היא עושה ירושה על החצי שלה ומחלקת אותו לכל האחים עכשיו יש מחלוקת לפי מה ללכת?

תשובה:

שלום רב,

בחלק הרשום על שם האבא, צוואתו קובעת (במידה והיא נערכה כדין). בחלק הרשום על שם האמא צוואתה קובעת.

זוהי תשובה כללית. כדי לקבוע בדיוק את חלקו של האבא בעיזבון ואת חלקה של האמא, יש צורך בדיון בבית דין, או אצל בורר מוסכם.