האם אפשר לעשות חנוכת הבית בשבת

שלום, האם אפשר לעשות חנוכת בית ביום שישי בערב?

תשובה:

שלום רב,

אפשר לעשות חנוכת הבית גם בשבת.

ראה בשו"ת אבני נזר (יו"ד סי' שפד אות ט' שכתב שהמנהג לעשות חנוכת הבית בשבת. ורצה לומר שיש גם דעות שיש עדיפות לעשות את זה בשבת. אולם בשו"ת תורה לשמה (הבן איש חי, סי' תפד) כתב שיתכן שעדיף שלא לעשות את הסעודה בשבת כדי שיהיה ניכר שהוא עושה סעודת של מצווה, ובפרט בארץ ישראל שכתב המגן אברהם סי' תקסח שיש מצווה לעשות חנוכת הבית כשקונים בית בארץ ישראל. לכן, אם מזמינים אורחים מעבר למקובל בשבת רגילה, ניכר שזה לצורך סעודת המצווה של חנוכת הבית אפשר לגם לפי הבן איש חי אין כל בעיה לעשות את זה לכתחילה גם בשבת.

כמובן, אם על ידי השמחה עלול להגרם חילול שבת חלילה על ידי אחד האורחים יש להמנע מכל וכל!