קדיש תתקבל לאחר ההושענות

לכבוד הרב שליטא שלום:האם יש סמך למנהג לומר קדיש תתקבל מיד אחרי ההלל לפני ההושענות ואם כן האם עדיף לבטל תמנהג ולומר אחרי ההושענות

תשובה:

מועדים לשמחה!

לא ידוע לי ממנהג כזה. יש שנהגו לומר הושענות אחרי מוסף כמובא בטור, ולמנהגם ודאי אומרים קדיש תתקבל אחרי הלל, אבל למנהגנו שאומרים הושענות אחרי הלל, כמובא בשערי תשובה סו"ס תרנא ממנהג ירושלים ובבכורי יעקב ס"ק א וכ"כ בכף החיים מהוראת האר"י הק', יש לומר קדיש תתקבל לאחר ההושענות.