איך עושים צוואה הלכיתית

שלום לרב ,
יהודי כתב צוואה אצל עורך דין וכתוב בה "אני מצווה כי לאחר מותי יירשו חמשת ילדי"
האם יש נוסח הילכתי קצר שאפשר להחתים את המצווה בפני עדים כשרים כדי להכשיר את הצוואה או חייבים לערוך צוואה הלכתית חדשה ?

תשובה:

שלום רב,

צוואה הלכתית תקיפה רק אם היא ניתנת כמתנה לפני הפטירה. "ירושה" רק התורה מורישה. הנפטר לאחר שעזב אתנו אינו בעלים להחליט מי יירש אותו. אלא התורה קובעת את דיני הירושה.

אולם גם אם תתקני את הנוסח ל"אני מצווה לתת במתנה לאחר מותי וכו" אינו טוב. משום שכאמור, לאחר מותו אין לו כבר נכסים. אלא המתנה צריכה להיות בעודו בחיים. איך לעשות זאת, וכיצד לכתוב צוואה על מגוון הנכסים האפשריים, כדאי לגשת לדיין המתמחה בתחום, כך שלא יהיה כל פקפוק על כשרות הצוואה. ניתן לעשות זאת ע"י הורדה של טופס צוואה שיש בדף הבית למטה, או לפנות לבית הדין נתיבות חיים עפ"י הפרטים שהמופיעים שם.