הלוואה ללא זמן פרעון

שלום כבוד הרב ,
מה דין הלוואה שהמלווה לא נותן זמן לפירעון ללווה ,אלא אומר לו תחזיר מתי שתרצה או כשיתאפשר לך ,האם השביעית משמטת הלוואה כזו או לא ?

תשובה:

שלום רב,

בודאי. זה בדיוק הדוגמא של הלוואה שהשביעית משמטת. כלומר, הלוואה ללא זמן פרעון. אגב, ראה בשו"ת נודע ביהודה (תניינא חו"מ סי' יד) ביאור מהו ההגדרה של זמן הפרעון "לכשירחיב" כלומר, "כשיהיה לי".

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אם המלווה אכן אמר הלשון לכשתרצה, ייתכן שאין שביעית משמטת, משום שאי אפשר לתבוע חוב זה בבית דין ואינו בכלל לא יגוש. ותלוי בפירוש הירושלמי (שביעית פ"י ה"א) שהמלווה על מנת שלא לתובעו שביעית משמטת והגמ' בשבת שאין שביעית משמטת הלוואת יו"ט שלא ניתנה ליתבע. עיין עלון המשפט גליון 11 עמוד ג שהובאו כל הדעות.