אישה שניהלה חשבון בנק בנפרד ונתנה מתנות לחלק מבניה

שלום לרב,
ברצוני לשאול. אשה שבחייה ניהלה את כספה וחשבון בנק שלה בנפרד לבעלה, למרות שהייתה נשואה. ובעודה בחייה נתנה את מירב כספה לשתי בניה ולא נתנה לשאר הילדים שהיו לה. כל זאת על פי החלטתה ללא הסכמת בעלה. (הכסף היה שלה חלק משכר עבודה וחלק ירושה מאמה שלה). ולפני פטירתה רשמה על חשבון הבנק שלה את שתי הילדים הנ"ל כבעלי החשבון על הכסף שנשאר.
השאלה האם בכוחה לעשות את זה ומה שנתנה שייך רק לשתי הילדים.

בברכה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לכאורה הייתה רשאית לעשות כן, משום שככל הנראה הייתה הסכמה מבעלה שתנהג בחשבון הבנק שלה כרצונה. וממילא יש לדון את המתנה שנתנה לשני בניה כאילו הייתה בהסכמת בעלה והיא תקיפה.

בנוסף לכך, גם אם נניח שאין תוקף למתנה, מאחר ומבחינת הבנק הכסף שייך לשני הילדים, הרי הם רשאים למשוך את הכסף.

מקורות:

לגבי הנימוק השני, כן השיב הגר"ש היימן (נדפס בחידושי ר' שלמה כתבים סי' ח'). ובדומה לזה עיין בשו"ת הר צבי חו"מ סי' פו.