הסעה על ידי גוי לעבודה בשבת

אני מתחיל לעבוד במלצרות בבית מלון שכוללת עבודה בשבתות.(שמירת שבת והכל, כמו שעובדים בקייטרינג בשבת)..
המלון במרחק 40דק הליכה מהבית שלי וההליכה מתישה מספיק כדי שלא אוכל לתפקד בעבודה.
הם מביאים שירות הסעות אישי של נהג גוי שפותח וסוגר את הדלת של הרכב בשבילי(כמו הסעת אחיות לבית חולים בשבת) ואין צורך בחילול שבת ממשי.
מה הדין? האם אפשר לקבל הסעה לעבודה?
אנחנו במינוס גדול והעבודה הזאת יכולה להכניס לנו מספיק כסף כדי שאני ואשתי נוכל לקנות אוכל לשולחן השבת שלנו..
תודה

תשובה:

שלום רב

אני מבין את הצורך והקושי ומאחל לכם שפע רכה והצלחה ופרנסה נעימה. אולם אסור בהחלט לנסוע עם גוי בשבת, ההלכה מפורשת בשולחן ערוך שאסור להנות ממעשה שבת שגוי עושה עבור יהודי, לכן אם גוי מביא חפץ ליהודי מחוץ לתחום אסור להשתמש בו בשבת, ואף במוצאי שבת צריך להמתין "בכדי שיעשו", כלומר כשיעור הזמן שהיה לוקח לו לעשות זאת במוצאי שבת, וכשגוי מבשל עבור יהודי אפילו חולה, אסור לאדם בריא לאכול מהאוכל הזה, מחשש שמא ירבה בשבילו וכו' וכו', מדובר בהלכה פשוטה וידועה. לגבי אחיות יש היתר מיוחד משום פיקוח נפש והצורך שיש בכך לחולים. אגב גם בזה יש שהחמירו כיום שיש הרבה אחיות ובית החולים לא יהיה במצוקה כאשר חלק יחליטו שהההגעה ברגל היא מאמץ בשבילן. במיוחד שמדובר בעבודה מתגמלת ואין חשש שבתי החולים יתרוקנו מאחיות.

בהצלחה רבה!