סליקת כרטיסי אשראי באמצעות חברת UPAY

שלום
לאחרונה התחברתי לשירות שיוכל לגבות תשלום מלקוח באמצעות כרטיס אשראי.
אך זה עובד כך על כל עסקה שעושים מקבל את התשלום מיד למחרת בתמורת 2.5% עמלה שעובר לחברת UPAY (הם שלחו לי במייל היתר עסקה של הרב גרינר כמדומני).
וגם אם עושים תשלומים עדיין מקבל את התשלום מיד למחורת בתוספת X עמלה תמורת כל תשלום.

האם יש כאן ריבית?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

עיינתי בהסכם של החברה (המפורסמת באתר של החברה כאן) ונראה לי שבפעילות רגילה אין איסור ריבית, גם מבלי להסתמך על היתר עיסקא. מאחר ובנוסף לכך החברה אף חתומה על היתר עיסקא אין שום חשש לעבוד עם החברה.

מקורות:

מותר למכור חובות בזול אם האחריות שהלווה יהיה עני היא על הקונה. עיין שו"ע יו"ד סי' קעג סעיף ד.
כאשר אדם משלם בכרטיס אשראי ומתקבל אישור מחברת האשראי, חברת האשראי אחראית לפירעון החוב. העולה מהסכם חברת UPAY ובמיוחד מסעיף 69 הוא שהחברה אחראית בכל מקרה שהמשלם אינו נפטר מהתשלום לפי חוק כרטיסי חיוב, כך שבכל מקרה שאין טענה על העסקה הקשורה עם המוכר החברה אחראית.
ברגע ששולחים את פרטי העסקה לחברת UPAY החברה זוכה בחוב באופן המועיל, בהתאם להסכם שבין חברת UPAY לחברות האשראי.