האם מותר לשכור שומר גוי למחסן למשך יום השבת

בוקר טוב
משרד בסין יש לי מחסן ואני רוצה שיהיה לי שומר למחסן השומר גוי
ואני רוצה אותו ל שבועים וחצי
שיבוא כל יום משעה 6-7 בערב עד 8 בבוקר למחרת
הוא יעבוד שני שבתות איך אני צריך להגיד לו ואיך לשלם לו שיהיה לי מותר להעסיק אותו
גם בשבת
-או שאולי בכלל אסור לי להעסיק אותו בשבת (ולארגן רק אזעקות ומצלמות )

תשובה:

שלום רב.

נראה, שהואיל ומלאכת השמירה עצמה אינה כרוכה בעשיית מלאכות אסורות, והעיקר הוא בעצם נוכחותו במקום, אין בכך כל איסור, אף על פי שאתה יודע שהגוי יעשה מלאכות אסורות, ידליק את האור בעת הסיור וכו'. כמובן, אסור לומר לו בשבת לעשות פעולה אסורה לצורך השמירה.