ירושה מאדם שאינו שומר תורה ומצוות

ב"ה
כבוד הרבנים
אדם שחזר בתשובה נפלה לו ירושה מאביו שלא שמר תורה וחלק מהונו בא מעסקים בשבת או מדברים אחרים שאסורים עפ"י תורה. האם עליו לוותר על הירושה ?

תשובה:

שלום רב.

אין מניעה להנות מהכסף הזה. תולים שהכסף שבא על ידי איסור נהנה ממנו האב, ולבן הוריש את הכסף המותר. ואף אם נהנה מכסף זה שבא על ידי עבודה בשבת אין בכך איסור.

מקורות:

ראה ס' בינה לעיתים, על פי דברי השו"ע או"ח סי' קנג סעי' כא. וראה שם בשם הג"ר וסרמן, שתולים שכסף זה שהוריש בא לו ממלאכה המותרתלעשותה.