דופן עקומה

א. סכך כשר שבגובה מטר מעליו יש גג שנכנס לסוכה לתוך מטר וחצי ובהמשך הסוכה יש מטר וחצי על מטר וחצי של סכך תחת השמים האם אומרים דופן עקומה? ב נעל קרוקס שנפסקה הרצועה בשבת האם מותר לחברה בחזרה לנעל (הרצועה מתחברת על ידי 2 עיגולים כמין תיק תק)? בתודה מראש

תשובה:

מועדים לשמחה

א. אכן, באופן זה ניתן להכשיר את הסוכה על ידי ההלכה של דופן עקומה.

ב. הואיל והחיבור נעשה בדרך כלל בחוזק ועומד להתקיים שם ימים רבים – אין היתר לעשות זאת בשבת.

מקורות:

ב. ראה שו"ע ומשנה ברורה סי' שיג סעי' ו.