האם צריך לברור קטניות

האם במוצרים כמו חומוס, שעועית, קוואקר יש צורך לבדוק אחד אחד מחשש לתולעים?
ואם זה ככה – איך ניתן לאכול במסעדות ,מלונות, אולמות וכד' ?

תשובה:

בקטניות הנמכרות באריזה ביתית בשקית ניילון, ובמיוחד באריזת ואקום, הסיכוי למצוא תולעים נמוך – ואינו מוגדר כ"מיעוט מצוי" המחייב בדיקה של הקטניות אחת אחת מעיקר הדין. צריך רק לבדוק אם אין בשקית קורים או פירורים, המעידים על עקבות חרקים, וכן רצוי לבדוק לפחות מדגמית את הקטניות.

למרות זאת המנהג אצל המקפידים על כשרות מהודרת בביתם, לבדוק את הקטניות אחת אחת, כפי שנהגו בדורות עברו, כשהנגיעות בקטניות היתה גדולה בהרבה.

בקטניות הנמכרות באריזה מוסדית – בשקי בד או נייר, הסיכוי למצוא תולעים גדול יותר, ויתכן לפעמים שחייבים לבדוק את הקטניות אחת אחת מעיקר הדין, ולא רק לחומרא.

כך אכן נוהגים, בכשרויות המהדרין. אחד מתפקידיו של המשגיח הוא לבדוק את הקטניות במטבח לפני השימוש בהן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום וברכה, מצאתי בצלחת בה היו פתיתים ודג משהו שנראה כמו תולעת מתה אך לא וודאי. מה הדין לגבי האוכל שנשאר ישנה כמות גדולה של פתיתים ומעט דג האם צריך לזרוק אותם?

  2. שלום וברכה,
    האם יש בעיה לקיים יחסי אישות כאשר בוקע אור מחדר אחר?
    והאם יש בעיה לקיים כאשר יש מזגן בחדר וממנו יש אור קטן על הצג?