לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כשרות חסלט – ירק ללא תולעים

שלום כבוד הרב,
למיטב ידיעתי לפני מס' חודשים הרב הראשי לישראל, הרב עמר שליט"א הוציא פסק שאסור לאכול את המוצרים של חסלט- חסה, כרוב וכו' מפאת 'חמירא סכנתא מאיסורא' כיוון שזה מרוסס בריסוס שהוא כמעט פי 8 מריסוס רגיל ועלול להביא לכל מיני חוליים לא עלינו. את זה שמעתי בעצמי מהרבנית אישתו.
מה המצב היום? האם עדיף עדיין להימנע מזה?
אציין שאני מאוד מחמירה בזה, מאוד מפחדת לאכול תולעים.

תודה.

תשובה:

שלום רב.

לפי הידוע לנו הרב עמאר חזר בו במכתב שהוציא לכל הרבנויות. גם הרב עובדיה יוסף שליט"א ששאלה זו הגיעה לפניו לפני למעלה מחצי שנה, והוא לא הסכים כלל להוראתו של הרב עמאר שלא לאכול ירק ללא תולעים, ולחזור לבדוק לבד, הוא טען שזה לא שייך. משום מה הרב עמאר החליט בכל זאת לפרסם את זה.

שבת שלום

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אוקיי, אבל מה עם 'חמירא סכנתא מאיסורא', שהרב אמר? הרי מהממצאים של בדיקות מעבדה זה באמת הוכח כנכון וכמסוכן. האם זה אומר שמותר מלכתחילה (הרב בעצמו אוכל חסלט?) או שלמי שמחמיר עדיף להתנזר כליל מכל הירקות העליים (חסה, כרוב וכו')?
    וכן האם יש חברה/ות מכל החברות כדוגמת החסלט שהרב יכול להמליץ לקנות דווקא אותה כי זה פחות מרוסס?

  2. ככל הנראה אין זה מסוכן כל כך, וההוכחה לכך היא שיש לזה תו תקן (גם אני ומכרי כולם אוכלים חסלט ולאף אחד לא קרה דבר ב"ה), אם את באופן אישי חוששת מכך, אפשר לחפש סוגים שיש בהם ריסוס פחות מסיבי, או להמנע מאכילת ירקות עלים.