כשרות בת מאומצת

אני יוצאת עם בחור כבר שלוש פגישות
ואני מתלבטת מתי לספר לו על היותי מאומצת ובדרך כזו שלא יבהיל ולא ירתיע אותו
לאחר שבקשרים קודמים סיפרתי בהתחלה בפגישה השניה ולאחר מכן הקשר נגמר
והאם יש עניין דתי בעניין האימוץ
אשמח לתגובה בהקדם

תשובה:

שלום וברכה

נכון מצידך לא לספר על דבר האימוץ מראש, כאשר אין ביניכם עדיין שום היכרות וקשר, שאז באופן טבעי כל נתון חריג , עלול להרתיע ולגרום לבחור לרדת מהעניין, בבחינת "מה לי ול.."…

מאידך, כאשר מגיעים לשלב של קשר עמוק ומחוייבות הדדית, שאז ננטעת ציפיה , הן מצידך, והן מצד הבחור כלפי עצמו, "להכיל " חריגות ושוני, בבחינת "באשר תלכי אלך עמך עמי ואלוקייך אלוקי"…

או, לחילופין, לרמת קשר סמביוזי, שבו התחושה היא של עירוב וחיבור נפשי, שבו, לא יהיה הבחור "מסוגל" להגיד "לא", אפילו אם ידע ששכלית אין הדבר טוב עבורו.

במצבים אלו, אכן סיכויים גבוהים יותר להמשך הקשר, שלא יפסק, אך, לבד מחוסר ההגינות, הם נושאים באמתחתם סיכונים גדולים.

1. תחושת נבגדות – בבסיס הקשר, שעלולה לצוף ולעלות בהמשך.

2. בדרך כלל, חוויית ההתערבבות שבהתאהבות חולפת, ואז הזוג ממיר את אהבתו באהבה והערכה יציבה יותר, מובחנת ומופרדת יותר, על הבסיס שנבנה במהלך תקופת ההתאהבות.

כאשר נעשית החלטה מתוך "ויתור" שנבע רק מעיוורון חושים, כתוצאה מאהבה לא מובחנת (סימביוטית), עלול הדבר לגרום לחרטה ולשברון.

ולכן הדרך הנכונה היא,לספר הדבר כאשר כבר יש מספיק היכרות וקשר, שבהם הבחור כבר "יבין" מה מיוחד בך, ויראה את הפוטנציאל שיש באהבה הנבנית, עד כדי שיחליט ש"שווה" לו, או שנושא האימוץ אינו מגרעת בעיניו,

אך לפני שלב האל חזור הרגשי שלו. – לפני שייקרא שהוא "חזר" בו מהבטחתו ה"לא כתובה" אלייך.

בנוסף, כדאי לשים דגש על הצורה "איך" להציג את הדבר,

כשהעיקרון הוא, שאת משדרת: 1 אינני רוצה להסתיר: חיכיתי לרגע הראשון שאוכל לומר לך זאת, לפני שנרגיש שזו הסתרה, וחוסר אימון.

למשל, את אומרת לו בתחילת פגישה 3\4 , יש לי סוד שאני רוצה כבר מהרגע הראשון שמצאת חן בעיניי – לספר לך, וחיכיתי לרגע המתאים,

אני מקווה שלא איחרתי  יותר מדי, כי זה נושא שאולי אם תדע אותו לא תרצה להמשיך איתי,

ואחר כך להסביר, כמה לא יכולת לסבול את ההסתרה ממנו, אך שלא היה טעם להציג זאת בכרטיס הביקור, לפני שאתם בכלל מזהים "כיוון"… – ובקיצור, שלא ירגיש נבגד.

2.המסר השני: את ההחלטה תעשה עכשיו מחדש, אחרי שאתה מודע להכל, כך שלא יחוש לעולם , הייתי תחת לחץ\ אי נעימות\ אזיקים של אהבה,

ולכן כדאי לך להוסיף, כשאת אומרת לו שיתכן והוא לא ירצה להמשיך, תאמרי, "תרגיש עם זה בנוח, אני אכבד ואבין כל צעד שלך…

בברכת הצלחה רבה

הרב אלעזר וולך

יועץ נישואין

לגבי הנושא ההלכתי, במדינות מתוקנות כמו בארץ אין כל בעיה הלכתית באימוץ, בגלל שלכל אימוץ יש תיק אימוץ ובו פריטיהם של ההורים. אולם אם לא ידוע מי הם ההורים, תינוק כזה מוגדר כ"אסופי" וכאן הדבר תלוי אם הוא נמצא במקום שרובם ישראלים או במקום שרובם גויים.