אם אשה יכולה ללמוד עם בעלה תורה כדי לדרבנו ללמוד

בס"ד

האם לאישה מותר ללמוד עם בעלה גמרא על מנת לעודד אותו ללמוד?

תשובה:

שבוע טוב.

הגמרא אומרת שהמלמד בתו תורה כאילו מלמדה תיפלות, כך שאין לימוד הגמרא מתפקידיה ומצוותיה של האשה, ואף עלול לגרום לה לנזק. עם זאת אין זה איסור.

ולענין שאיפתך לדרבן את בעלך – הנסיון מראה, שהדרבון הטוב ביותר הוא על ידי ש"תקבלי" אותו לגמרי כמו שהוא , ותשדרי המון הערכה , לבעלך כאדם וכסמכות, ועל ידי שהוא יראה הערכה מצידך לעובדת היותו תלמיד חכם,ושהדבר גורם לך לסמוך עליו יותר,ולראות בו דמות כך יהיה לו יותר חשק לזה.

את חייבת להתנתק מהמחשבה להוביל אותו לכך כשהנושא הוא "שלך" כי צורה זו רק מרחיקה, ומוציאה את הבעל מהעניין, מחלישה אותו, ויכולה לגרום לנזק.

אמליץ לך ליצור קשר כדי להבין את האינטראקציה הזוגית ביניכם, ואת המקום בו אתם עומדים, ומסגרת שאיפותיכם וביטויים , וכן את המניעים הרגשיים,האישיים והזוגיים שמביאים אותך לברירת התנהלות מסוג זה.

בברכה מרובה

הרב אלעזר וולך

יועץ נישואין