רכב שאול שניזוק עקב מפגע על הכביש (מתה מחמת מלאכה)

האם כתם שמן על הכביש או מסמר שגרמו להחלקה או לפנצר נחשב מתה מחמת מלאכה לפטור את השואל?

(בדרך כלל אתם כותבים נימוק אך ראיתי שלא תמיד אשמח לקבל תשובה מנומקת תודה רבה חיים ושלום)

תשובה:

יש מחלוקת הראשונים בנושא זה, אם כל הפטור הוא רק במקרה שהמשאיל פשע בכך שלא הודיע שבהמתו אינה כשירה לעבודה, או אפילו במקרה שלא פשע כלל. ולמעשה, מחמת הספק, לא ניתן לחייב את השואל.

מקורות:

עיין שו"ת מנחת יצחק ח"ב סי' פח שפטר ברכב שעלה על אבן. ועיין בבירור שיטת הראשונים באריכות בעלון המשפט גליון 17 עמוד ג.