השאלתי לעובד חפץ של העבודה

שאלה:

אני עובד בעבודה וכל יום מגיע מוביל הוא ביקש היום פח שהוא לא בשימוש נתתי לו ואמרתי לו שאני משאיל לו ואם אני אעזוב את העבודה יחזיר האם זה מותר

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שהפח אינו שלך אלא של מקום העבודה, ולכן אסור לך להשאיל דבר שאינו שלך, כדין שואל שלא מדעת שהרי הוא גזלן. ועליך לדרוש ממנו את הפח שיחזירו לעבודה. העובדה שהפח אינו בשימוש לא מתיר להשאיל ללא קבלת היתר ממנהל העבודה.

בהצלחה.