לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שאלתי אופניים ונשבר הפדל באמצע הנסיעה

שאלה:

שלום רב..! אתמול חבר שלי השאיל לי את האופניים שלו ובמהלך הנסיעה נפל הפדל של האופניים.. לאחר מכן הוא סיפר לי שזה בעיה קבועה שלו אבל הוא מצליח להחזיר את הפדל ללא בעיות בדרך כלל ,אלא שהפעם נפל גם הבורג שאילולי הבורג אי אפשר להחזיר את הפדל האם אני צריך לשלם לו משהו ?ואם הוא מוחל על הכסף אני צריך לשלם לו אעפ"כ (תשלום על הבורג)?

תשובה:

שלום וברכה, שואל שהשתמש בצורה רגילה, ונשבר מחמת שימוש – פטור שואל כדין מתה מחמת מלאכה. ולכן כאשר הפדל היה בעייתי ונשבר מנסיעה רגילה אתה פטור.

בהצלחה.