האם אני חייב להשאיל לשכן שמבקש ברך קבע

שאלה:

בסד שלום השכנה מבקשת מאשתי מיקסר להכנת בצק פעם פעמיים ונראה שהופך להיות הרגל כדרך אגב תיקון עלה לי 450 שקל שלא קשור אליהם העניין מצד אחד מצווה מצד שני האם להמשיך לתת והעושה מצווה לא יראה דבר רע ? מה דעת תורה. בעלה שח לפי תומו שקנה לה מיקסר ב600 שח אל אשתו טענה שהיא אוהבת את המיקסר של אשתי. סליחה אם הנושא ילדותי מבקש דעת תורה.

תשובה:

שלום וברכה,

בהלוואת מעות אם יש לאדם מעות שלא מתעסק בהם חייב להלוותם. אבל בחפצים אין חיוב להשאילם, מאחר ויש בלאי בהשתמשות. ובפרט שיש לאותה שכנה מיקסר לבדה, ומאחר ואין עליך חובת השאלה, אתה יכול לעשות את השיקולים שלך אם להשאיל או לא.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1