השתמש בעגלה בסופר ולא חיבר אותה לאחר מכן עם השרשרת

רכשתי בסופר גדול, קניה ביום שישי לכבוד שב"ק, והעמסתי את הדברים כהרגלי, בעגלה של הסופר. לאחר שסיימתי את הקניה, השארתי את העגלה מחוץ לסופר ליד שרשרת העגלות שעמדו שם, ולא חיברתי אותה לשרשרת.
בשבת אחה"צ ראיתי שילדים משחקים בעגלה והרסו אותה לחלוטין (זיהיתי את העגלה עפ"י מס' סימנים, שבוודאות זו היתה העגלה שהשארתי שם).
השאלה שלי, האם אני חייב לפצות את הסופר ולשלם לה עבור העגלה שנהרסה או לא.
יצויין, כי במקום היה שומר, שאולי מתפקידו היה גם להכניס ולחבר לשרשרת את העגלות שנותרו לא מחוברות.
אודה לתשובתכם בהקדם.

תשובה:

אינך חייב לשלם עבור העגלה.

נימוקים:

למיטב ידיעתי הסופר אינו דורש לחבר את העגלה לשרשרת, אלא אנשים עושים כן כדי לקבל בחזרה את המטבע של חמישה שקלים. וממילא לאחר שהעגלה הוחזרה לרשות הסופר נפטר המשתמש מאחריות ועל הנהלת הסופר לדאוג ולחבר את העגלות עם השרשרת. אם הסופר היה דורש במפורש שהלקוחות יחברו את העגלות עם השרשרת לאחר השימוש, היו הלקוחות חייבים באחריות כל עוד שלא חיברו עם השרשרת.

בנוסף לכך, יכול להיות שלקוח אחר השתמש בעגלה לאחר מכן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. רק לצורך ההבהרה:
    שרשרת העגלות היתה מחוץ לסופר, כרגיל, בסמוך לדלת הכניסה.
    האם זה נקרא שהחזרתי את העגלה לרשות הסופר?

  2. סליחה שאני מטריד שוב, אבל אני חייב להסביר יותר במה מדובר.
    לא מדובר בשטח שהוא רק של הסופר. מדובר במרכז מסחרי גדול, שבקומת הכניסה, כשנכנסים למרכז, יש שם המון חנויות, בנק, וכו', וגם הסופר המדובר.
    שרשרת העגלות נמצאת בתוך המרחב בין כל החנויות, ליד הסופר, הבית מרקחת, האופטיקה והבנק.
    האם זה נקרא ג"כ שהחזרתי את העגלה לשטח של הסופר?
    אם כן, למה?

  3. גם שטח זה הוא בבעלות משותפת של הסופר. אם זה במקום שהשומר של הסופר יכול לשים עין, מסתבר שזה נחשב החזרה.