שתיל שנמצא מעל פח האשפה

מצאתי שתיל מעל מכסה הפח של הבנין, תליתי פתק (על הקיר ליד הפח) שבמידה ואחד השכנים השאיר את השתיל על הפח של הבנין, שיצור קשר ואף אחד לא התקשר אך ראיתי שהפתק נתלש, מה דין השתיל (השתיל הוא של פרח פטוניה)?
אשמח לקבל תשובות בהקדם.
תודה.

תשובה:

אני מבין שהשתיל נמצא מעל פח האשפה. אם כן השתיל הוא הפקר ומותר לקחת אותו.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רס סעיף יא. בזמנינו האשפה עשויה להתפנות והמניח דבר על גבי המכסה הרי זה מוכיח שהוא מפקיר אותו.