יהדותו של בן לנוצרי

אם יש ילד שאבא שלו נוצרי והאמא לא ברור אם היא יהודיה אבל היא חושבת שהיא כן, והיא ילדה ילד בישראל והילד עשה ברית מילה גדל כמו כל ילד יהודי הוא נחשב יהודי או לא.

תשובה:

שלום רב.

הסיבה שנערך לו ברית, או שהוא גדל כיהודי אינו גורם שהוא יהיה יהודי. כמו כן השיכנוע העצמי של אמו ג"כ אינו סיבה להיותו יהודי, אלא רק אם אכן אמו היא יהודיה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. דבר ראשון צריך לברר את יהדותה של אמו. אולם אם תוצאת הבירור תהיה כי הילד חייב לעבור גיור, אזי ישנם שלשה דברים מרכזיים שהמתגייר חייב לעבור, א. קבלת עול מצוות. ב. מילה, ובמקרה הנוכחי שהוא כבר מהול, חייב לעבור הטפת דם, ג. טבילה. אך אם הילד הוא פחות מגיל מצוות (13) הדבר מורכב יותר.