תשובה על זרע לבטלה

שאלתי אם הוצאתי זרע לבטלה בכונה ואני מצטער על זה וענו לי אנ צריך להתחרט ולא לעשות זואת שוב ולילמוד תורה יותר ממה שאני לומד
עכשיו השאלה שלי היא אני דתי ששומר שבת ומניח תפילין ועושה מצוות כמה שאני יכול אני לא לומד תורה.
אני יכול לומר במקום תיקון כללי ולהתחרט ולא לחזור על זה שוב אף פעם וה' יסלח לי על זה

תשובה:

עיקר התשובה בהוצאת זרע לבטלה הוא דווקא לימוד תורה, בלא זה התשובה היא קשה מאד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מבואר בפרק האיש מקדש דהמקדש אשה ע"מ שהוא צדיק גמור ה"ה מקודשת מספק דשמא הרהר בתשובה, והוכיחו מזה [עיין דרך פקודיך בהקדמה ועוד] דברגע א' יכולין ליהפך מרשע גמור לצדיק גמור, ומשמע גם מי שנכשל במזיד בהוצאת ז"ל ר"ל, וזה פשוט דע"י חרטה מעומק הלב ועזיבת החטא וקבלה אלהבא [ווידוי] ה"ה צדיק גמור וקיים מצות תשובה, ואלא דיש עוד חלק הנקרא "תיקון החטא", וכמו"כ בתשובה יש כמה דרגות, דיש שעדיין צריך ליסורים למרק, או שאינו נטהר נפשו כ"כ לאור באור החיים, ועיין בשערי תשובה לר"י בארוכה ובספרי יראה, וע"ז קאי מה שמביאים מהזוהר דאין תשובה מועלת להוצאת ז"ל, והרבה צדיקים וגאונים 'המתיקו' ד"ז דע"י עסק התורה יכולים לשוב גם ע"ז [עיין בהקדמה לס' אג"ט ובכללית הענין עיין בארוכה בספר תקנת השבין מרצ"ה מלובלין],
    ויה"ר שנזכה ל"השיבנו ה"א ונשובה חדש ימינו כקדם" וכידוע מהמקובלים דבענין הזה תלוי גלות והגאולה.