לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

להחזיר ביום טוב סכך שזז מחמת הרוח

האם במקרה שביום טוב הרוח הסיטה הסכך ממקומו, ונשארה פינה אחת ללא כיסוי סכך מותר להזיז את הסכך בחזרה למקומו?

תשובה

אסור לחזור ולהניח סכך שם, משום שנחשב כאילו הוא בונה אוהל וגם משום איסור טלטול מוקצה.

מקורות:

במשנה ברורה סי' תרכ"ו סק"כ אוסר גם על ידי עכו"ם, ובסימן תרל"ז סק"א מתיר על ידי עכו"ם אך אוסר על ידי עצמו להחזיר סכך שנפל, ואף שבאורחות שבת ח"א פרק ט' הערה ס"ה והערה מ"ז הביא בשם הגר"ש אוירבך שליט"א שאם עושה זאת לזמן מועט גם להמ"ב מותר כיון שאין לזה שם קבע כלל, אין נראה כן בדברי הפוסקים שיעוי' בשואל ומשיב מהדורא רביעאה חלק ג' סימן כה שכתב שאסור להחזיר הסכך אף שנשאר טפח מכיון שמצוות סוכה מגדירה את הסיכוך לקביעות.

ואם הסכך שנפל אינו פוסל את הסוכה, יש מקום להתיר בשעת הדחק אם יטלטל הסכך בגופו.

הצטרף לדיון

תגובה 1