איך עובד היתר עיסקה

איך עובד היתר עיסקה ?

תשובה:

שלום רב,

העיקרון הוא שלא מלווים כסף אלא משקיעים כסף אבל מסדרים שבדרך כלל יהיו תוצאות שוות כמו בהלוואה.

בדרך כלל עושים שהמלווה/המשקיע מתחלק עם הלווה/המקבל גם בהוצאות וגם בהפסדים והלווה מקבל שכר נוסף עבור טרחתו בהשקעה. קובעים בהסכם שהלווה חייב להשקיע את הכסף בדרך הטובה ביותר, ושאם יפסיד את הקרן לא יוכל להיפטר רק אם יביא עדים שנאנס. כמו כן מסכמים שהלווה יהיה חייב להישבע כמה הרוויח ושאם ייתן כך וכך אחוזים שאר הרווחים יהיו שלו ולא יצטרך להישבע. כך שיוצא שיהיה נדיר שהלווה ימצא עדים שהפסיד את הקרן, ואף מהאחוזים שסיכמו לא יוכל להיפטר אלא אם יישבע שבועה חמורה.