חזרה על קריאת התורה לאחר שנער בר מצוה חילוני קרא בתורה

שלום מורי ורבותי וחתימה טובה.
אני מכין נערים לבר מצווה ורובם מבתים לא דתיים קורה שהש"ץ מבקש בקריאת התורה במיוחד בשבת לחזור על הקריאה שקרא נער הבר מצווה
א. האם זה בסדר
ב.האם זה לא הלבנת פנים ופגיעה במשפחה במיוחד האמהות מובילות בניהם בכל הדרך שלצערי עולם הפוך האבא מגיע רק ביום השמחה
נא הנחייתכם כיצד להתייחס כדי לא לגרום חילול השם
בברכת התורה אהרון.

תשובה:

אפשר להסביר מלכתחילה להורים, שישנם חזנים שמאחר והם הכינו גם כן את הקריאה מעוניינים לחזור על מה שהם קראו, אפשר לעשות זאת ברוח טובה, ואם מראש אומרים מה עלול לקרות הדברים מתקבלים בתור "מנהג המקום" וכמו שלא יהיה להם טענות אם המנהג למשל שרב בית הכנסת עושה פתיחה ולא אחד ההורים, [בתור דוגמא, אין שום חיוב על ההורים לעשות פתיחת ההיכל, אך יש מקומות שמעדיפים לכבד את ההורים בזה מאשר בעליה לתורה כאשר האבא מחלל שבת], כמו כן אם יוסבר להם לפני הכנת התלמיד שיש מקומות שהחזן חוזר על הקריאה כיון שהוא הכין אותה, או בגלל סיבה זו או אחרת, לדעתי הדברים יתקבלו בהבנה, ולא יגרום חילול שמים.

כמובן כאשר הנך יודע מראש על בית הכנסת שהתלמיד אמור לקרוא בו, כדאי להיות מתואם עם הבעל קורא לבדוק את דרכו בזה, ואם ידברו עמו מראש, ויתייעצו עמו איך להתנהג מן הסתם יתנהג בצורה מכובדת ולא בצורה מביישת.

הצטרף לדיון

תגובה 1