לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מאכלי חלב בליל שבועות וכניסת אשה לבית קברות

שלום רב
רציתי לדעת מה ההלכה לגבי אכילת דברי חלב בערב שבועות, האם צריך לאכול או כל אחד מה ששהוא רגיל.
דבר נוסף האם אישה בנידה יכולה להכנס לבית העלמין?

תשובה:

כוונתך על אכילה ב"ליל שבועות", התשובה לכך היא שיש שנהגו לערוך את סעודת ליל שבועות במאכלי חלב, ורבים נוהגים לאכל את שתי הסעודות שבחג השבועות [ליל שבועות ויום שבועות] במאכלי בשר, אלא שלפני הסעודה בבוקר עורכים סעודה קטנה עם מאכלי חלב ומברכים ברכה אחרונה, ולאחריה ממתינים כחצי שעה או שעה ושוב עורכים סעודה כבכל יום טוב.

אשה בזמן נדתה לא הולכת לבית הקברות, ראה בפרטות כאן

מקורות:

פמ"ג סי' תצד, משנ"ב שם.