גוי שחתך לימון והניחו בכוס תה

שאלה:

מה הדין אם גוי חתך לימון בסכין שלך ושים הלימון בשתיה , האם מותר לאכול לימון ולשתות ? אני לא יודע המציאות במסעדה של גוי אבל הם מוכרים כשר וטריף שם.

תשובה:

שאלתך לא הובנה לי כל הצורך, ואכתוב את הכללים בזה ומזה נלמד לנידון דידן.

במסעדה של גויים, והגוי חותך את הלימון באחד מהסכינים, ואין השגחה שם, הרי אסור לאכול את הלימון ולא לשתות את התה, כיון שמן הסתם הגוי חתך בסכין שאינה כשרה, ויש עליה בדרך כלל שומן וכד', שהוא איסור, ובחתיכת הלימון נכנס טעם של איסור וצריך שישים כנגד הסכין, ובדרך כלל בכוס תה אין שישים.

אם הגוי חותך בסכין של יהודי, או שיש שם השגחה שמקפידים על סכינים, מותר לשתות ולאכול את הלימון.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' צו ס"ג.