זמני הפרישה בעונה בינונית

שאלה:

בענין הלכות נידה, מה המנהג בפרישהעונה בינונית 24 או 12 שעות ?

תשובה:

24 שעות, והיינו בין אם ראתה ביום שפורשת ביום הל' ובליל הל', ובין אם ראתה בלילה שפורשת בליל ל' וגם למחרת ביום ל' [ולמחמירים לחשוש לעונת אור זרוע, צריך לפרוש גם ביום כ"ט]

מלבד זאת ירא שמיים יחמיר לפרוש גם ביום ל"א לראיה, דהיינו שיהיו שלשים יום מלאים בין הראיה האחרונה לפרישה, ולפי"ז יש לחוש ל48 שעות [ויש שהחמירו כן רק באופן שהחודש היה חודש חסר, ואז יוצא שיום החודש ויום הל' הוא שני ימים סמוכים].

מקורות:

טהרת בת ישראל (דיני פרישה ביום הווסת), שיעורי שבט הלוי (נדה, סי' קפד ס"ב ט"ז סק"ב וד"ה ובש" וד"ה ועיין בפלתי).