סוף זמן תפילין ותפילת שחרית

שאלה:

הנחת תפילין ותפילת שחרית, עד מתי ניתן להתפלל?

תשובה:

זמן הנחת תפילין הוא מ־50 דק' לפני נץ החמה, ועד שקיעת החמה.

בשעת תפילת שחרית יש להניח תפילין.

תפילת שחרית: ברכות השחר ופסוקי דזמרא וברכות קריאת שמע לכתחילה יש להספיק עד שעה רביעית [זמנית], הזמנים מתפרסמים בצד הדף באתר כאן. בדיעבד אפשר לאומרם עד חצות היום [ויש אומרים שרק במקום אונס, אך המנהג להקל גם שלא במקום אונס גמור].

תפילת העמידה, אם לא התפללו עד חצות, במקום אונס, אפשר להשלים עד שקיעת החמה, שמתפללים תפילת מנחה ולאחריה תפילת תשלומין לשחרית

שאר התפילה אפשר לומר כל היום [דהיינו אשרי למנצח ובא לציון ושיר של יום וקטורת].