הכשרה

שאלה:

היי כבוד הרב בעלי הכין לפני פסח חריף והקפיא אותו אפשר להשתמש בו בפסח ?
ועוד שאלה לגבי החצובות של הגז אפשר ליבון קל או ללכת למקום שעושה ליבון ?
ולגבי התנור מה צריך להכשיר חוץ מהגוף הדלת והרשת ?
ולגבי בלנדר פירות וירקות שאני עושה לילדה שלי , שאני עושה עם זה ביסקוויט צריך לקנוץ חדש או להשתמש בזה בפסח ?

תשובה:

שלום וברכה

1. אם הוא הכין אותו בכלי פסח בלבד ובסביבה נקייה לפסח אפשר לאכול בפסח, אם לא, תשמרו לאחרי החג.

2. לנקות ניקיון יסודי, ואז ללבן ליבון קל אבל בצורה יסודית באש הגז כמה דקות על כל פינה [להזהר מכוויות חלילה, אפשר להעזר בצבת].

3. לא הבנתי את השאלה.

4. לא מומלץ להשתמש בכלים מורכבים בפסח, הניקיון היסודי שלהם קשה.