האם צריך לחכות שיזכו אותי על משלוח מנות

שאלה:

שלום,
חבר שלי שם לי בבית ביום חמישי שעבר משלוח מנות וכתב בפתק שיזכה אותי על האוכל ביום ראשון. אני לא יודע מה הכוונה במילה "יזכה". האם מותר לי לאכול מהאוכל או שאני צריך לשאול אותו אם הוא זכר לזכות אותי? זה אדם קצת רחפן ומבולבל ואני לא יודע אם הוא זכר לזכות אותי. תודה

תשובה:

שלום וברכה,

בדעתו של הנותן להפקיד בידך את המאכלים עד פורים ולתת לך את האוכל ביום ראשון כדי לצאת בזה ידי חובת משלוח מנות, ואין צורך שהוא יזכה כיון שאתה יכול לזכות היום במאכלים ששלח, ובכך הוא מקיים מצוות משלוח מנות. ולכן אתה יכול להגביה את האוכל ולאכול את זה.

בהצלחה.